Cosulet cu chiftelute

de epurasha2bb in Pui, 15 Apr 2010 | 6181 vizualizari

 

dupa o idee de la Lissa cea cu torturile care a vazut si ea in libertatea pentru femei am facut un cosulet umplut cu chiftele dupa capul meu:)

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 2 oua si 1 galbenus
  • 4 ciuperci champignion
  • 1 ardei rosu capia
  • 1/2 piept de gaina/pui
  • 100 g cascaval Dalia
  • 3 lg faina
  • 6 linguri npesmet
  • 50 g branza sarata
  • 1/4 ceapa
  • 2 graunti usturoi
  • patrunjel verde
  • sare,piper
  • susan
  • 4 cartofi mici
  • 1 cana de lapte
  • apa
  • puti unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulet cu chiftelute:

Tocam marunt legumele si carnea fiarta, calim putin ciupercile.

Razuim cascavalul si batem 2 oua.

Fierbem cartofii taiati cubulete in lapte cu apa si sare ,care sa treaca de ei cu 2 degete.Cand sunt aproape gata punem si o jumatate de lingurita de unt. Apoi scurgem bine, ii zdrobim cu o furculita si-i amestecam cu tocatura de legume si carne, adaugam patrunjelul, jumate di cascavlul ras si ciupercile.

Facem mici gogoloaie ce se trec prin faina, ou batut cu cascaval ras si in final prin pesmet.

Apoi prajim in ulei incins.Le scurgem bine si le servim in cosuletul din aluat de foietaj.

Cosuletul se face folosind un castron de portelan care se imbraca in staniol si apoi in foaia de aluat.Ungem deasupra cu un galbenus si pesaram susan.

Se coace in cuptor in tava cu gura in jos apoi se intoarce si cu gura in sus.Ideal este sa faceti cu aluat ca de pizza insa eu m-am grabit si am facut asa.Data viitoare am sa fac cu aluat fraged.Castronul trebuie scos cu grija , daca vedeti ca dasa se rupa renuntati si lasati asa ca nu are nimic.Manerul cosuletului l-am facut impletind 3 bentite lungi tot din aluat de foietaj pe care le-am copt alaturi.

Puteti impodobi cosuletul cu floricele din legume colorate, ardei, morcovi, ce va place.Si putina verdeata.Pofata mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulet cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.04.2010, 18:51

foarte frumos cosul iar chiftelele contin foarte multe bunatati...

nadina73 1

16.04.2010, 10:06

felicitari arata foarte bine,exista o vorba la noi "ce e frumos si la Dumnezeu i place"felicitari 5 furculite

epurasha2bb 1

16.04.2010, 14:49

multumesc fetelor! rocsi ma bucur ca ai remarcat chiftelutele ca mi-era teama ca au fost eclipsate de cosulet!
Nadina multumesc pentru furculite!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cus cus